Voor supervisie, leertherapie, opleiding en coaching

Cursussen en Workshops

Tweedaagse workshop Creatieve systeemtherapie met gezinnen

Niet alleen praten, ook ervaren en doen!

Heb je ook soms dat gevoel, dat de creativiteit van jezelf als systeemtherapeut in de kiem te worden gesmoord wordt door allerlei protocollen of verplichtingen? Wil je graag het creatieve proces meer plaats geven, en toch ook aandacht schenken aan het systemische proces? Dan is deze workshop mogelijk iets voor jou.

Deelnemers aan de workshop wordt een inkijk gegeven in de dagelijkse praktijk van het werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen. Aan de hand van videomateriaal en creatieve middelen wordt getoond hoe psychotherapie met kinderen en jongeren wordt geïntegreerd en verbonden met het gezinssysteem. En we besteden ook uitdrukkelijk aandacht aan hoe we samen met het gezin een systemisch kader bieden, waarin ruimte is voor creativiteit en doelgerichtheid. Hierdoor wordt niet alleen een veilige context gecreëerd maar ook de veerkracht en het creatieve vermogen van het systeem geactiveerd. Ook ontstaat er verdieping in het contact.

In de tweedaagse worden praktische toepassingen aangereikt voor het werken met gezinssystemen. Bovendien is er ruimte voor verdieping en toepassing in de diagnostische fase en in de behandeling. De deelnemers kunnen ervaren hoe creativiteit een verbindende en prettige ingang is naar een veilige werkrelatie met het kind, de jongere en het gezin. De opleiders nemen hun ervaring en betrokkenheid mee en verwachten van de deelnemers eveneens een actieve inbreng. Met als einddoel dat de deelnemers zich gemakkelijker voelen en uit hun comfortzone komen in het werken met gezinnen. En…. dat hun gereedschapskist wordt gevuld met heel wat toepassingen vanuit een systeemtherapeutisch kader.

De eerste dag

Uitwisseling aan de hand van casuïstiek, videomateriaal, toelichting van een systemisch kader uit de literatuur en aanreiken van verschillende spel- creatieve middelen.

De tweede dag

Gericht op de praktijk en casuïstiek van de deelnemers.

Voor wie
Bestemd voor systeemtherapeuten die werken met gezinnen met kinderen en jongeren. Verder ook voor systeemtherapeuten die zich meer ontspannen willen voelen in het werken met gezinssystemen in het algemeen.

Waar

Praktijk Marissink : locatie wordt nog bekend gemaakt.

Wanneer

Wordt binnenkort bekend gemaakt

Door

Bruno Hillewaere en Marianne Marissink, beiden werkzaam als psychotherapeut/systeemtherapeut, opleider en supervisor voor de NVRG

Accreditatie
Bij de NVRG is accreditatie aangevraagd voor 6 nascholingspunten per dag. Ook voor de FGzPT en NIP/OG wordt accreditatie aangevraagd.

Kosten

€ 395,00, incl. lunch en studiemateriaal

Informatie en aanmelding
Emailadres: info@marissinkpaktijk, u ontvangt dan een inschrijvingsbewijs.